Inspirerende Nepalreis

Beste belangstellende voor de Nepalreis,
onderstaand tref je het dagprogramma aan van de reis naar Nepal zoals we die in 2015 aanboden.

trpok8web We hopen dat je verblijf in Nepal onvergetelijk wordt en je hart net zo gestolen zal worden door dit vriendelijke veelzijdige land als dat bij ons is gebeurd.
In een land als Nepal is een flexibele instelling nodig omdat je voor tal van verrassingen kunt komen te staan.
Zo is het mogelijk dat het programma van de trekking of de rustdag verandert als dat noodzakelijk is gezien de omstandigheden

18 oktober: 
Vertrek uit Amsterdam.

19 oktober:
Na aankomst komen we na een korte busrit in Bhaktapur. We verblijven in een rustig gelegen vriendelijke accommodatie met een binnentuin in het centrum met een dakterras met prachtig uitzicht over de stad en de Himalaya en een vriendelijke gastvrouw: Laksmi met haar familie.

IMG_0090 tochtchangu3web hotelbak7web

 

19 - 22 oktober:
Bhaktapur is een prachtige oude stad met een schat aan tempels en weinig verkeer.
We maken daar de belangrijkste dagen van het Dashain fesival mee. Een van de beste gelegenheden om kennis te maken met de cultuur en de religieuze beleving van de Nepali en het Hindoeïsme. We zullen ter plekke daar meer informatie over geven.

We bezoeken een bevriende tankaschilder in zijn huisje. Hij kan veel vertellen over de historie en de cultuur en zal met ons de belangrijke plekken bezoeken en zo mogelijk bezoeken we de Kumari. Natuurlijk is er steeds veel vrijheid om je eigen invulling aan deze dagen te geven b.v. fietsen, wandelen, je onderdompelen in het festival. We maken een wandeling in de omgeving door de goudgekleurde rijstvelden met oogstende boeren naar Changu Narayan, de oudste hindoetempel in de Kathmandu vallei.

 

ukop2jweb ukop2cweb ukop2oweb

 


22 - 27 oktober:
We verblijven in een Boeddhistische klooster, vlakbij Kathmandu, een schitterende plek boven op een berg met fantastisch uitzicht over de Kathmandu vallei. We hebben eenvoudige kamers en het eten is er heerlijk en goed verzorgd.
Je kunt gebedsdiensten en meditaties bijwonen van de monniken in de gompa en 's avonds zien hoe ze debatteren. Het is een plek om tot rust en inkeer te komen, het is een prachtig terrein met een meditatie berg,een stupa, verschillende gompa's. We krijgen een aantal lessen in de Boeddhistische filosofie van een leraar.
We maken een wandeling naar de bekende Boudhanath Stupa (de indrukwekkende grootste stupa van de wereld en een bedevaartoord waar bij zonsop- en ondergang boeddhisten een rondgang maken, bezoeken het vrouwen klooster en het Hindoe-heiligdom Pashupatinath aan de heilige rivier de Bagmati waar de crematies plaats vinden en het verblijf is van veel sadu's . Je kunt ook een bezoek brengen aan andere kloosters in de buurt. 

27 oktober  vertrekken we voor een 5 daagse  trekking bij Pokhara.

We kiezen voor een niet al te moeilijke tocht met wel prachtige uitzichten op de hoge bergketens van onder andere de Anna Purna. Dit gebied is door de aardbeving vrijwel onaangetast.

 

Onderstaand is de voorgenomen route. 
Hiervan kan altijd worden afgeweken als de omstandigheden dat vereisen. 
(De vermelde wandelduur is indicatief en exclusief rustpauzes) 

 

Dag 01 :Boottocht en trekking naar Bhumdi

Hoogte: 1520m.duur: 5 tot 6 uur lopen

Na een boottocht over het Pewa meer klimmen we een paar uur naar Kalabang. Vandaar dalen we af naar Bhumi Danda voor een bezoek aan de plaatselijke bevolking van Brahmanen en de Chettri. Hier heb je de eerste uitzichten op de Annapurna ranges - Annapurna II, Annapurna IV, Annapurna south, Machhapuchhre (Mt Fishtail), Himchuli. Maar ook Lamjunghimal, Buddha peak, Ngadichuli kun je zien vanuit de plaats waar we verblijven. We overnachten in een hotel/lodge met volledig verzorgde maaltijden.

Dag 02 : Trekking naar Panchase Bhanjyang

Hoogte: 2030m duur: 4 tot 5 uur lopen

De trekking naar Panchase Bhanjyang, een kleine nederzetting aan de voet van Panchase brengt je omhoog naar geweldige uitzichten op bergen als Annapurnas, Lamjung, Gangapurna and Machhapuchhare, ook, Dhaulagiri, Annapurna I en Manalsu oprijzend tot een hoogte van meer dan  8000m tussen de verschillende bomen en planten. En als we Panchase Bhanjhyang bereiken hebben we een uitzonderlijk uitzicht op  Phewa Lake met de hele Pokhara vallei. We overnachten in een hotel/lodge met volledig verzorgde maaltijden.

Day 03 : Trekking naar Bhaudaure

Hoogte: 2030m.duur: 4 tot 5 uur lopen

We vertrekken vroeg in de morgen van Panchase Bhanjyang door omhoog te klimmen naar Panchase Danda staand op een hoogte van 2517m. Het mooiste moment van de trekking van vandaag is om de magnifiek zonsopkomst te zien bven de met sneeuwkappen bedekte bergen. Je hebt ook een prachtig uitzicht op Kusma en de Pokhara vallei.  Van hier dalen we af en lopen naar een kampeerplek net boven  Bhadaure . In Bhadaure wonen verschillende etnische groeperingen: Brahmin, Kami en Gurung. Je kunt dus in dit stadje verschillende culturen beleven. We overnachten in een hotel/lodge met volledig verzorgde maaltijden.

Dag 04 : Trekking naar Sarangkot

Hoogte: 1550 m duur: 5 to 6  uur lopen

Sarangkot is beroemd om het geweldige uitzicht op de Himalaya. Vooral de zonsondergang en zonsopkomst zijn spektaculair. Het is dan ook beslist geen straf hier een nacht door te brengen. De accommodatie wordt hier zo dicht bij Pokhara ook al wat luxer.

Dag 05: Trekking naar Pokhara.

Na genoten te hebben van de mooie zonsopkomst en na het ontbijt dalen we af naar Pokhara met dikwijls een mooi uitzicht op het Phewa meer.

Aangekomen in ons hotel is het heerlijk douchen en dan even onderduiken in de hippiescene van Pokhara en een welverdiend gebakje eten bij de Germam Bakery.

Het klimaat is prettig en op hoogte koelt het af in de avond en nacht.

Je loopt alleen met een dagrugzakje. Je bagage wordt gedragen.

Dit youtube filmpje geeft zowel een mooi beeld van de omgeving als van de wijze waarop de Nepali leven met hun religie.   https://youtu.be/RUWbXAbR5Vg

 

nepal_india_3    nepal_india_1  nepal_india_2

 

 

 

nepal_india_5 

nepal_india_4

 nepal_india_6
nepal_india_9 

nepal_india_8

 nepal_india_7
     

 

pokhara pokhara3 pokhara2
     

 

 

1 november:ukopan15web
Reizen we met de bus terug naar Kathmandu.

We verblijven 1 nacht in een rustig gelegen hotel in de buurt van de Thamel.

 

2 november

We vertrekken voor een tocht van ongeveer 4 uur in een jeep naar Thulo Parsel. 

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de sitautie op dat moment verblijven we bij Chhakyal, die al jaren onze gids is, en andere leden van de trekkingstaf thuis of in tenten.

Als je wil kun je hier de handen uit de mouwen steken om te helpen met de wederopbouw van de huizen die beschadigd zijn door de aardbeving. Als je daar (even) geen behoefte meer aan hebt kun je mooie wandelingen maken in de omgeving en contact hebben met de locals en opgaan in het plaatselijke leven.

De planning van de resterende tijd is een beetje afhankelijk van hoe nuttig of we ter plekke kunnen zijn. 

 

* dagtocht naar  Kot Timal ( 1800 m) met overnachting in een local house of lodge,

* dagtocht naar Namo Buddha ( 1750m) met zo mogelijk twee overnachtingen in het klooster bij deze belangrijke     pelgrimsplaats. Dit youtube filmpje geeft een mooi beeld van het belang en de historie van deze plaats:                   https://youtu.be/kBZ-gY3mlX0

* dagtocht naar Dulikhel (1550) een plaats met mooie uitzichten op de Himalaya.

* dagtcht naar Nagarkoth waar we verblijven in een hotelletje met panoramisch uitzicht op de Everest. 

* Met de bus naar Kathmandu waar we in ieder geval 15 november aan willen komen.

* Nog een paar dagen genieten van wat Kathmandu aan cultuur, shoppen en uitgaansleven te bieden heeft. 

Ook Kathmandu heeft prachtige boeddhistische en hindoeïstische tempels met als belangrijkste punt Durbar Square. 

We verblijven in een hotel, rustig gelegen in de Thamel, een roerige gezellige toeristenwijk met ontelbaar veel winkeltjes en nog tijd om bijvoorbeeld naar de stupa Swayambhunath ook wel apentempel genoemd, of Patan te gaan of Pashupattinath het belangrijke Hindu heiligdom waar de crematies plaats vinden. In de Thamel kun je in de ontelbare winkeltje nog je souvenirs en andere inkopen doen.

 

17 November om 10 uur stappen we op het vliegtuig terug naar huis en komen nog diezelfde avond aan op Schiphol.

 Prijs: €2100,- 

klik hier voor rivieuws

Nog even de in- en exclusiefs op een rijtje:

Inbegrepen:

 • Vliegreis, luchthavenbelastingen vanuit Amsterdam en Delhi.
 • Alle transfers in Nepal volgens programma. 
 • Alle verblijf in hotels en guesthouses.
 • Verblijf in het klooster in Kathmandu, teachings en alle maaltijden daar.
 • Tijdens de trektocht:  alle maaltijden, trekkingpermit en nationale park-belastingen, Engels sprekende gids, dragers voor persoonlijke bagage, alle maaltijden en accommodatie en verzekeringen voor de Nepalese staf.
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Informatieboekje (digitaal) en DVD over Nepal


Exclusief:

 • Visum Nepal (verkrijgbaar op de luchthaven in Nepal ongeveer €32,- ) en Reis- en annuleringsverzekering.
 • Als we een vlucht nemen naar Pokhara is dat ook niet inbegrepen: ongeveer €80,-
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Fooien en donaties
 • Reken op ongeveer €250,- eigen kosten 


Verder nodig:

Een paspoort dat nog zes maanden geldig is na gepland vertrek uit Nepal.